VRO Study Material

VRO Study Material

VRO Exam for 100 Objective type of questions with an 2 hours of duration.So for Every¬†question¬†you will get 72 seconds to answer each one.Really it’s a much time to answer the 100 questions in 120 Minutes.When you come across preparation for vro exam,you need to prepare only basics in each section.Arithmetic Skills for 30 Questions,all questions from this section based on simple and basic calculation methods.And General Awareness Studies for 60 Marks,which has much weight age to score more,it’s a very easiest section,compare with other sections like Logical skills and Arithmetic Skills.The another section,Logical Skills have less weight age of 10 marks.Here we are providing you some model questions for vro exam.

Here we are providing you some basic model questions for vro exam .

Eg: 50 is what % of 200?

Soln :Percentage = (Value / Total value) X 100

Percentage = (50/200) X 100 = 25%.

2. What is 20% of 200?

Soln:Value = (Percentage/100) X total value

Value = (20/100) X 200=40

Some Model Questions with Answers

Four bells will ring at intervals of 18, 24, 32 and 40 seconds. If they begin by ringing together what time will elapse before they ring together again?

a. 1000 min

b. 2000 min

c. 1440 min

d. 1560 min

At what rate will the interest on Rs. 1125/- be Rs. 225 for 4 years?

a. 6%

b. 5%

c. 8%

d. 4%

By selling 32 books for Rs. 100/- a man loses 40%. How many books shall he sell for Rs. 100/- to gain 20%?

a. 18

b. 16

c. 10

d. 8

A person spends Rs. 501 in buying tables and chairs. If the cost of each chair is Rs. 15 and table costs 40% more than the chair and total number of articles he bought was 27, how many of each kind did he buy?

a. 16, 11

b. 15, 12

c. 13, 14

d. 10, 17

If 3 men with 4 boys can earn Rs. 2940 in 7 days and 5 men with 9 boys can earn Rs. 4620 in 6 days, in how many days will 5 men with 3 boys earn Rs. 1080?

a. 2

b. 10

c. 3

d. 4

Complete the series:

0, 6, 24, 60, 120, 210, ___

a. 280

b. 336

c. 310

d. 420

Comments

  1. thanQ for giving this information

  2. thankyou

  3. need more with explination

  4. thank u

  5. the logic for last one is 0*1*2=0, 1*2*3=6, 2*3*4=24, 3*4*5=60,…..6*7*8=336

  6. very nice

Speak Your Mind

*

About ·  What we do ·  Advertise with us · Privacy Policy ·