Compute knowledge questions for ibps bank po exam

Computer knowledge questions for ibps bank po & clerk exams 2011

Ibps exams for po and clerks had a syllabus of computer knowledge,in previous exams like sbi,syndicate,icici,canara banks the questions from this section are very less,but in the ibps exams,you have a separate section called computer knowledge.So you need to know at least basics of computer and applications,here we are providing you some example and sample problems for understanding purpose.

1.A___________ Is an electronic device that executes the instructions in a programme

a.Gadget

b.Computer

c.Electronic instrument

d.Device

2. Match the following

1.Accepts data

2.Output

3. Product output

d.Processing

4.Input

a.A-4,B-3,C-4,D-2

B.A-2,B-1,C-4,D-4

C.A-3,B-1,C-3,D-4

D.A-1,B-4,C-2,D-3

3.The physical parts of computer is known as__________

a.software

b.data

c.hardware

d.information

4.The programme that tell the computer what to do is called as__________

a.Information

b.data

c.Hardware

d.Software

5.What  makes a computer powerful

A.speed

b.reliability

c.storage

d.All of the above

6.PDA refers to ___________-

a.personal digital assistant

b.personal device assistance

c.Personal digital assistance

d.Personal data assistance

7.The computer which is used for massive amounts of calculations like weather forecasting,engineering design and economic forcasting ets,is known as __________

a.Mini computer

b.Notebook

c.Desktop computer

4.Super computer

8.—————–Is the heart of a network of terminals,which allow people to work all the same time on the same data?

a.Mainframe computer

b.Personal computer

c.Mini computer

d.Super computer

9.————–Handles communication between  computers on the network

a.Computer

b.CPU

c.Anetwork server

d.Storage unit

10.Find the right sequence in most of the cases to produce a document

a.edit,format,print,create

b..Create,edit,format,print,save

c.Create,edit,format,save,print

d.Edit,format,create,print,save

answers for above questions;

1.B

2.A

3.C

4.D

5.D

6.A

7.D

8.A

9.C

10.C

 

Comments

  1. tahnk’s

  2. can u plz send me the solved question paper of 2011 specialist officers exam

  3. thnx…..

  4. can u plz send me the solved question paper of 2011 specialist officers exam

  5. suganya rajasekar :

    sir what all books should i refer for icici bank po exam?
    for computer and general knowledge .

  6. sir all questions of computer knowlege of ibps previous paper please send me

Speak Your Mind

*

About ·  What we do ·  Advertise with us · Privacy Policy ·